Før du selger boligen, er det mye du kan gjøre for å øke verdien. Her er noen enkle tips du kan gjøre selv.

På visning ønsker kjøpere å få en følelse av hvordan det er å leve her. Å gi en god følelsen er det som avgjør om de kommer til å legge inn et bud eller ikke, og hvor høyt de kommer til å gå.

Den største fordelen du som selger har på visning, er at folk på visning har i underkant av 20 minutter på å se en hel bolig og få «følelsen». Det gjør at de kun har tid til å få et inntrykk av det som er synlig.

Dermed bør du rette fokuset ditt mot å fikse alt som er synlig. 

1. Fokuser på overflater

Foto: XL-Bygg

Noe som er svært synlig, som de fleste legger merke til er vegger med hakk og hull, eller skitne mørke flekker på taket på kjøkken etter flere tiår med matlaging. Det kan være en god investering å klatte litt fugemasse eller sparkel i hull og hakk, og ta et ekstra malestrøk der det trengs.

Tips til hvordan du maler fint innendørs her

2. Mal vegger og tak

Foto: XL-Bygg

Vegger og tak bør være i lyse og nøytrale farger, slik at hjemmet virker større og luftigere. Men helt hvitt trenger det ikke være, bruk gjerne tidsriktige farger. Vi er forbi den mest minimalistiske og kjølige stilen, derfor kan gjerne en lys stue med én tapetsert vegg være en god løsning. Eller bare malte, slette flater med en kontrastvegg.

Se fargeinspirasjon her

Gjør likevel endringene med visshet om at du skal selge, og ikke leve videre selv. Dermed kan det være smart å legge de hissigste interiørdesigner-nykkene litt til side, og avstå fra Funky_Insta_Gørl sin anbefalte flower-power tapet.

3. Frisk opp gulv

Foto: XL-Bygg

Noen typer gulv kan bli så gode som nye ved at de slipes, mens andre kun trenger et nytt strøk med beis. Det kan lønne seg å gi gulvet litt ekstra oppmerksomhet i slike tilfeller. Hvis du har et slitent gulvbelegg som ikke kan gjøres noe med, kan du gjerne bytte det ut, men det er ikke garantert at du får den investeringen tilbake på salgssummen.

Her er noen trender innen gulv

Fokuset på overflater gjelder i aller høyeste grad på kjøkkenet. Les mer om det på siste punkt.

4. Lag en enkel terasse

Foto: XL-Bygg

Mange meglere mener at balkong og terrasse er et knep som få utnytter før salg. Har du et uterom – om så det bare er en liten hageflekk utenfor en leilighet– kan en platting, eller terrasse med noen blomsterkasser transformere hele området. Det er noe du enkelt kan gjøre selv, du trenger ofte bare en drill, litt plank og litt støp. 


Se full guide til å bygge platting selv:
Slik bygger du platting

 

Obs: Hvis du allerede har terrasse og planlegger å selge boligen, vurder å spyle og beise terrassen. En blass og flassete terrasse, eller en frisk og nybeiset gir to helt ulike uterom. Det er verdt det, spesielt når det tar så lite tid å gjøre noe med. Det er kanskje den beste timebetalingen du noen gang kommer til å få.

5. Enkle forbedringer på kjøkken

Foto: XL-Bygg

På kjøkkenet kan du virkelig gi kjøperen følelsen av det er nytt og moderne, uten å bruke mye penger. Kjøpere er som regel ikke opptatt av om hele kjøkkenet er nytt. Det synlige er viktigst.

Hvis du bruker 40-50.000 kroner på å bytte til noen tidsriktige og moderne fronter, kjøkkenplater på vegg, samt et nytt blandebatteri og servant med fancy design i en flunkende ny og slett benkeplate – da kan du få like mye igjen for det på salgssum, som om du helrenoverte kjøkkenet til 300.000 kroner.

Ting å dobbelsjekke før visning:

  • Fest løse lister og håndtak
  • Smør hengslene på knirkete
  • Skift lyspærer til høyere watt for mer lys
  • Vask vinduer som er skitne i sollys

Disse detaljene har mye å si for helhetsinntrykket.

Kost/nytte

Hvis målet er å selge, vei alt opp mot kost/nytte mot salgssum. Ta de enkle grepene først.

Vi kan håper du får en god pris for boligen din, så du får mer til å bruke på økt livskvalitet i neste bolig. Vi håper du også vurderer en av boligene vi har for salg, eller ringer oss for å få en gratis husbok, med nydelige ferdigtegnede løsninger.