Når du skal bygge ny bolig er en essensiell del av byggeprosessen å beslutte om du ønsker å bygge arkitekttegnet hus eller kataloghus.

Det finnes fordeler og ulemper med begge, og under har vi samlet noen viktige argumenter for og i mot begge deler.

Arkitekttegnet hus

Unikt
Du får en bolig skreddersydd deg og din families behov. Tips og innspill til løsninger som passer for dere. Et arkitekttegnet hus blir helt unikt.

Fleksibelt
Du kan påvirke løsningen slik som du ønsker den, og få boligen optimalt tilpasset tomten, utsikt og solforhold. Møter gjennom prosessen gir deg muligheter for endringer.

Mye oppfølging
Med større frihet kommer også mer ansvar og oppfølging, valg som må tas i prosessen.

Hva er best? Arkitekttegnede hus er unike, og du kan påvirke løsningen slik du vil. Til gjengjeld blir det mye ansvar og oppfølging. Det kan svare å bruke en kataloghus-leverandør som er villig til å gjøre personlige tilpasninger, da byggetiden likevel vil være langt mer effektiv enn den ville vært for et arkitekttegnet hus.

Kataloghus

Lite tidsbruk
Et katalog-hus er ferdig tegnet med gjennomtenkte løsninger, men må i de fleste tilfeller tilpasses tomten din. Dette er en effektiv prosess med kataloghus.

Kompromiss
Utvalget i kataloghus er stort, men du finner kanskje ikke en nøyaktig kopi av drømmehuset. Heldigvis vil de de fleste leverandører tilpasse etter dine behov.

Materialvalg
Kataloghus har også et gjennomtenkt valg av materialer, isolasjonsverdi både i vegger, tak og vinduer som passer boligen og er i tråd med tekniske forskrifter. Her er valgene tatt for deg, eller man kan endre dem etter eget ønske.

Hva skal til for å planlegge den perfekte nye boligen?

I denne eboken kan du lese hvordan Kjell Vidar Hantho endelig kom seg fra drømmetomt til drømmehus.

I tillegg kan du lese tipsene våre for hvordan du får drømmehuset!

Last ned eboka
Planlegge hus - Ryfylke Trelast