I oktober ble det historiske Ryfastløpet gjennomført, verdens første og eneste undersjøiske halvmaraton, som ble en klar indikasjon på at nå nærmer det seg åpning. Ryfylke Trelast stilte mannsterke til Ryfastløpet. Like etter at daglig leder Aleksander Amdal hadde passert målgang, ble han stoppet av en utenlandsk journalist som stilte han spørsmålet:

– How fast did you run?

hvorpå Aleksander svarte,

– Ryfast.

Det er rart med det når noe har en lang tidshorisont slik Ryfast har hatt. Da snakker man bare om det som noe langt der fremme. Men så en dag er det like før åpning og man får opplevelsen av at tiden plutselig har gått så fort. Og det er jo hele poenget til syvende og sist, at med Ryfast skal det gå fortere å komme seg hjem til Ryfylke, – eller til Stavanger og Nord-Jæren. Der du  kanskje tidligere har sittet i bilen på kai i Stavanger og etter å ha mistet ni-ferja og hører på Rita Eriksen og Torolf Nordbø synge «Eg lengtar heim i kveld», så blir du nå fri til å kjøre akkurat når du vil. Og du vil gjøre det på kortere tid. For ikke bare slipper du ventingen, men også reisetiden blir kortere.

Kanskje nærmere det seg også å flytte hjem igjen, nå som Ryfast er et faktum. Ja, det vil koste litt med bomavgiften, men boligene er langt billigere så du får mer for pengene. Og plassen, – ja den kan man ikke diskutere. Ryfylke er noe av det flotteste, der det ligger i solen med sjøen foran seg og skog og fjellheim bak seg. Ryfylke Trelast har mange flotte boliger under bygging og flere spennende prosjekter på gang med alt fra leiligheter til eneboliger. Tomter og arkitekt har vi også, så ta kontakt for en uforpliktende prat, så ser vi på mulighetene sammen.