Samboerparet Torunn Vestbø og Johannes Kvamme ligger ikke på latsiden i pensjonisttil-værelsen. Nå bygger de hytte ved Preikestolen, og barnebarna har allerede bestilt julefeiring
2018    hytta!

– Å bygge hytte er forferdelig kjekt, slår Torunn fast.

– Det er nesten som når du leser en virkelig god bok: Du vil at opplevelsen skal vare og vare, men likevel klarer du ikke å vente med å komme vid-ere, smiler Torunn. Hun er tidligere norsklærer ved Jørpeland ungdomsskole og dermed er bok-sammenligningen naturlig for henne. Det er tydelig at samboerparet er i sitt rette element her på Ryfylke Trelasts hyttefelt nær Preikestolen og Preikestolen Golfklubbs bane.

– Hver eneste dag vi jobber her, er et lite eventyr. Vi har absolutt ikke hastverk, men det er kjekt hver gang en liten milepæl passeres. Det er klart jeg gleder meg til å ha familie og venner på besøk, og til å krype opp i en stol med en god bok og nyte stillheten og denne fantastiske utsikten, sier Torunn og slår ut med armene.

– Og hvem vet? Kanskje blir det julefeiring her, slik barnebarna ønsker? Vi skal i hvert fall  være ferdig i god tid før det.

– Flinke og koselige folk! Det første spadetaket i Johannes og Torunns hytteprosjekt ble tatt i oktober 2017. Før den av Ryfylke Trelasts tømmermenn. Deretter kunne  Johannes og Torunn slå seg løs med hammer, sag og isolasjon – det innvendige ville de ta selv.

– Når vi går slik og putler, ser vi hvor flott arbeid tømrerne fra Ryfylke Trelast har gjort. Vi er ekstremt fornøyde med alt fra de minste detaljer til de store tingene. Vi har dessuten valgt vedlikeholdsfrie materialer som Royal-kledning og aluminium rundt vinduene slik at det blir minimalt med vedlikehold. Det er tydelig at Ryfylke Trelast har planlagt og bygget hytter før. De er grundige, effektive og nøyaktige, sier Johannes.

– Og koselige! Jeg har hatt flere av Ryfylke Trelast-folkene som elever på skolen. Det var veldig hyggelig å treffe dem igjen, skyter Torunn inn.

Nyter eventyret

Hytta ligger i terreng som skråner, noe som gir storslått utsikt og sol fra morgen til kveld. Som turentusiast, tidligere leder i Strand Turlag og turleder for Stavanger Turistforening, var Torunn
godt kjent med området før det endelige tomtevalget ble tatt.

– Omgivelsene har alt vi trenger. Det går fine stier til spennende turmål som Gydalen, Grydeknuten,
Ulvaskog, Preikestolen og mye mer. Det blir helt sikkert mange fine vandringer i årene som kommer, men nå skal vi nyte eventyret vi er midt opp i, nemlig hyttebygging, avslutter Torunn.

Torunn og Johannes, glade hyttebyggere.

Vil du vite mer om hyttetomtene for salg ved Preikestolen?

Oddvar Østrem - Ryfylke Trelast

Oddvar Østrem

Salg bolig/fritidsbolig/tilbygg
Mobil: 982 93 525
E-post: oo@ryftre.no