Ja, har vi ikke alle det? Men de som har en bolig de vil rehabilitere eller bygge ut, men som ennå ikke har tatt steget, kan gjerne nynne på Bjørn Eidsvågs klassiker fra 1990. Ikke slutt å syng, men ta kontakt med Ryfylke Trelast  – så det ikke bare blir med drømmen.

Det er ikke uten grunn at Ryfylke Trelast har slagordet ”Vi bygger folks drømmer”. Foruten nybygg, er det også mange som har en bolig de ønsker å bo i, men som trenger oppgraderinger. Alt fra vinduer som skal skiftes, til at de vil bygge ut, og til en omfattende rehabilitering av en eldre bolig.

–Vi kan gjøre alt! Vi er et team med svært erfarne fagfolk, og kan være totalentreprenøren som fikser alt fra papirarbeidet til alle typer håndverk jobben krever. Og for de som ønsker å gjøre større endringer, har vi også egen arkitekt som kan komme gode forslag og gode løsninger opplyser byggleder André Gutubakken.

Når man har et hus som krever mye arbeid, tenker man kanskje at det er lettere å flytte til en helt ny bolig. Men for mange er det ikke dette boligdrømmen handler om.

–Mange har blitt glad i utsikten sin, i nabolaget sitt. Kanskje har de vokst opp i dette huset. Det finnes så mange gode grunner for å bli der man er, både når det gjelder trivsel og tilhørighet, men også når det kommer til økonomi, i de fleste tilfeller, sier Gutubakken.

Gutubakken og kollegene har utført et vidt spekter av jobber, men én ting går igjen. – Folk er naturlig nok opptatt av økonomien i prosjektet. Og nettopp fordi vi har så mange erfarne fagfolk, gjør vi ikke bare en fin jobb, vi er også effektive, sier bygglederen. Men hva er første skritt for de som drømmer om å gjøre noe med boligen sin?

–Ta kontakt med oss, så tar vi en prat og kommer på befaring. Da får vi et godt bilde på ønsker og behov, og kan komme tilbake med en kostnadsramme og vise hvilke muligheter de har, sier André Gutubakken, byggleder i Ryfylke Trelast.

Kort sagt: Veien fra en gammel drøm, til at boligen blir som ny, er kortere enn du tror. Litt spøkefullt sagt er det avstanden fra deg og bort til telefonen din.