Snart kan Petter Dahle Melhus droppe husnøkkelen og åpne ytterdøra med mobilen. Smarthus-teknologi gjør hverdagen enkel og trygg.

“Ved leggetid tar vi bare opp mobilen og setter huset i nattmodus. Det er bra komfort”

Et slankt, svart glattpolert panel på inngangsdøra ønsker velkommen til familien Melhus. Idet barna kommer hjem og trykker på dørklokka, plinger mobiltelefonen i lomma til faren. Fra jobben låser han opp ytterdøra med mobilen og ser at ungene kommer seg trygt inn i boligen.

Slik vil hverdagen kunne se ut for familien på Hinna i Stavanger. Om kort tid får de installert smartdør med kamera som viser hvem som ringer på.
Med mobiltelefonen kan de snakke med og låse opp for besøkende – uansett hvor i verden de befinner seg.

-Det blir veldig praktisk å slippe nøkkel og kunne låse opp for håndverkere eller vaskehjelp, og ikke minst å få litt kontroll på når ungene kommer hjem, sier Petter Dahle Melhus.

Enkel, trygg og energibesparende

Nøkkelfri tilgang er bare en av flere smarte funksjoner som er planlagt. Et stilrent touchpanel på veggen i gangen gir familien full kontroll på lys og varme, som styres etter forhåndsprogrammerte hjemme- og borteprofiler. Klikk, og middagsstemningen er satt. Klikk igjen, og huset gjør dem klar for nattesøvnen. -Ved leggetid drar vi bare opp mobilen og setter huset i nattmodus. Det er bra komfort, sier Melhus.

Her er ingen støvsamlende, flokete ledninger eller svære fjernkontroller. Strøm, lys, lyd og varme snakker sammen i én enhet, slik at hjemmet kan styres med mobiltelefonen eller nettbrettet. Med Smartly fra Lyse er hverdagen enkel, trygg og energibesparende. Familien har kontroll på strømbruken og legger til rette for reduserte oppvarmingsutgifter. -Når vi reiser bort kan vi skru ned temperaturen og likevel slippe å sitte og hutre i stua når vi kommer hjem igjen på søndagskvelden. Med mobilen sørger vi for at huset er varmt når vi kommer inn dørene, sier Melhus.

Tingenes internett

Morgendagen smaker av smart og sikker brukervennlighet. Smartly åpner for teknologiske fremskritt. I fremtidens hus kan du styre alt fra elbillading i garasjen til rettetang og vannvolum i badekaret. Velferdsteknologi er på full fart fremover og vil sikre en trygg og aktiv hverdag for eldre som ønsker å bli boende hjemme.

I et smarthus kan boligen ta grep ut fra forhold utendørs og styre varmen deretter.Solskjerming som automatisk går ned når strålene treffer vindusruta, slik at stua er perfekt temperert når du kommer hjem fra jobben.

– Et hus er først og fremst smart når det tenker for deg.

 

Full kontroll: Hele huset kan kontrolleres via telefon eller tablet.

Smarthus gir deg

  • Lavere energiforbruk
  • Bedre komfort
  • Enklere betjening
  • Høyere sikkerhetsnivå

Nordan Smart

Vår faste leverandør på kvalitesvinduer har integrert smartteknologien i en rekke banebrytende komponenter.

Smartdør

Verdens første ytterdør med smartteknologi er her. Se hvem som ringer på, og åpne døren fra telefonen din – uansett hvor du er i verden.

  • Se og snakk med den som har ringt på
  • Åpne døren fra hvor som helst i verden
  • Nøkkelfri adgang – mobil, nøkkelbrikke, kodelås
  • Send engangskode til utvalgte personer
  • Personlig ringeklokke, direkte til hver person i husstanden

Smarte vinduer

Sensorteknologi integrert i vinduet kan styre seg selv. Du kan få automatisk lufting, og solskjermingsløsninger som justerer seg etter lysforhold og temperaturer i boligen. Slik får du et bra inneklima, opprettholder ønsket temperatur i boligen og sparer på energiforbruket uten å løfte en finger.

Lyst til å oppleve smarthus?

Besøk demorommet vårt i Jørpelandsvågen om du har lyst til å prøve smarte løsninger.

Kontakt oss