Brukte boliger har sin sjarm, ingen tvil om det. Men der brukte boliger kan ta mer av tiden og pengene enn du først hadde tenkt, er det større forutsigbarhet knyttet til ny bolig.

Noen elsker moren, andre elsker datteren. Lar dette uttrykket seg overføre boligverdenen? Like spøkefullt sagt, ja. Det kommer an på hva du ser etter i en bolig. Og ikke minst hvor du eller dere er i livet. Har du tid, penger eller en brennende interesse for oppussing, og det å gjøre det selv, er mulighetene mange – noe de mange oppussingsprogrammene på tv har vist med all tydelighet.

De fleste av oss har hverken tid eller budsjett til dette, for det er større uforutsigbar knyttet til å kjøpe brukt og pusse opp. Det kan by på overraskelser…  Dersom du vil unngå disse, kjøper du ikke bare nytt, du kjøper forutsigbarhet over tid med en ny bolig. Med tanke på vedlikehold, men spesielt økonomisk. En bolig som er i teknisk bedre stand, og sannsynligvis bedre isolert, gir lavere utgifter i det daglige. For nye boliger har framtidsrettede energiløsninger, atskillig mer effektive enn bare noen tiår tilbake.

Har du gått på visning og forelsket deg hodestups i en bolig, men bare for å merke at du ikke var alene om det? Høres kjent ut, ikke sant? Budrunder kan være stressende. Krevende, også for budsjettet, som man i iveren etter få tilslaget noen ganger strekker til det ytterste, og vel så det…

Med nye boliger problemstillingen behagelig enkel: Liker du det, og har råd, kjøper du det. Enkelt og greit.

Ny bolig handler kanskje aller mest om å skape sitt eget hjem akkurat slik du vil ha det. Du kommer til blanke ark, og kan ”fargelegge” hjemmet ditt selv. For bolighandel koker ned til dette: Få det slik du vil ha det. Veien dit er kortere og tryggere med ny bolig.