Publisert i strandbuen 14.08.21. Tekst: Roar Larsen. Foto: Roar Larsen.

Litt regn klarte ikke å stoppe festen Ryfylke Trelast inviterte til på Jørpeland lørdag. Det hele ble toppet av Dagny sin låt Sombody til stor jubel fra alle familiene som deltok på gratiskonserten.

Ryfylke Trelast hadde fått med seg ERA Konserter & Underholdning for å lage i stand sommerfest på Jørpeland.

Og fest ble det, som bare er en 75-åring verdig! Først ut var idol-vinneren Mari Bølla. Hun !kk både unge og voksne med seg, og var en «ott oppvarming før Dagny kom inn på den største scenen som noen gang har vært på Jørpeland.

Da steg temperaturen enda noen hakk. Regnbygene klarte ikke å ødelegge festen.

Marka ved stålverksbrua var veldig bra egnet til en konsert med 1400 deltakere, selv med tanke på korona. Dette var bare imponerende bra.

Dere kunne jo feiret det rolig med Pizza i Alsvik. Hvor gjør dere dette, spurte konferansier Tor Øyvind Skeiseid på scenen.

– Det er mye kjekkere å feire sammen med så mange som mulig. Og så er det rette tiden da det har vært lite arrangement. Nå klarte vi å arrangere for 1400. Det er veldig kjekt å se så mange stille opp selv om vi var uheldige med været. Dette er kjempebra. Ryfylke Trelast hadde ikke vært der vi er i dag uten alle kundene opp gjennom tidene. Dette er en gave tilbake til dem, sa daglig leder Aleksander Amdal i Ryfylke Trelast, til stor applaus fra publikum.

Ved et av de mange bordene på festivalplassen møter vi noen som virkelig liker musikken på denne konserten:

– Det er kaldt og vått, men veldig kjekk musikk. Vi har gode klær men det er på grensen til kaldt, men vi prøver å holde motet oppe, sier Doris Nessa Hetland. Hun har med seg Selia Oliane Idsø (10), Elen Idsø (7) og Bertine Idsø (7), som synes det er veldig gøy med et slik arrangement.

ERA Konserter & Underholdning har hjulpet Ryfylke Trelast med å få i stand denne konserten. som ble prikkfritt arrangert.– Vi ble spurt av Ryfylke Trelast om å være med på dette arrangement da det er vi som driver med slike arrangement her inne. Vi har hjelpt til med å booke artistene og å planlegge arrangementet. I tillegg leier Ryfylke Trelast i kveld teltet i Vågen til eget jubileumsarrangement for 200 personer, sier Rune Harestad.

– Er dere fornøyd med arrangementet?

– Det må vi si, med alt utenom været. Det er en helt topp fest. Dette er en veldig «ott plass til å arrangere slike konserter i framtiden. Dette er en oase, sier Harestad.

I kveld er det Dressed for Success, som er et Roxette-tribute-band som starter festen, før Donkeyboy kommer på scenen med alle sine hits.

– Er det utsolgt i kveld?

– Nei, her er det plass til mye folk, så det er bare å komme. Nå ser det ut som at været skal lette. Men skulle det komme ei byge, så kan det være lurt å ta med paraply, sier Rune Harestad.